Бразилската звезда Роналдиньо излезе от затвор в парагвайската столица Асунсион след 32 дни "на топло". В началото на март световният шампион и носител на "Златната топка" опита да влезе в Парагвай с фалшив паспорт заедно с брат си и техен приятел.

Първоначално прокуратурата поиска лека мярка - глоба и полагане на общественополезен труд, но съдия прати Роналдиньо и брат му зад решетките. При такова провинение те би трябвало да лежат поне шест месеца. Според местни медии бившият ас на "Барселона" и "Милан" е платил 1,6 милиона долара гаранция.

Още не са се разминали обаче със затвора - докато тече делото, той и брат му ще останат под арест в хотел. Ронадиньо е разследван не само за фалшивите паспорти, а и за пране на пари, в което може да е участвал с парагвайската бизнесдама Далия Лопес. Тя го беше поканила за представяне на детска книга, но според обвинението това е схема, целяща да прикрие престъпление. 

В затвора Роналдиньо отпразнува 40-ия си рожден ден и се включи в турнир на малки врати. Проверяват се телефоните на него и брат му за комуникацията с Лопес. Адвокатът му заяви пред съда, че звездата е постъпил глупаво, но това не го прави престъпник.

Това не е първият случай, в който Роналдиньо има проблеми със закона. В родината си той е осъден за укриване на данъци, отнети са испанският и бразилският му паспорт.