Любимият "мол" на пенсионерите и всички "по-бюджетни" клиенти - софийският Женски пазар, вече функционира при много по-добри мерки за хигиена, с истински КПП, пропускане на клиенти еднопосочно и т.н.

Това става, след като откритите пазари "паднаха" жертва още с първата забранителна заповед на министър Кирил Ананиев от 13 март дори преди въвеждането на извънредното положение.

Макар че обективно Женският никога не е спирал напълно...

Както Клуб Z писа, на 6 април Ананиев с нова заповед позволи отварянето на фермерските пазари при строго определени условия и възложи контрола на общините.

Вчера обаче министър-председателят Бойко Борисов заплаши, че ако собствениците на пазари не въведат пропускателен режим и ред, ще ги затварят.

Това стана по време на пресконференция в Министерския съвет, а премиерът дори посочи, че трябва да бъде осигурена пропускателна възможност от двете страни на пазара.

Преди 2 дни целият пазар бе хигиенизиран с препарати.

"Има ред!", казва един от посетителите днес.

Макар да се събират опашки зарад пропускателния режим, всеки може да стигне до любимите си зарзавати, посадъчни материали или просто да пусне един тегел по ул. "Стефан Стамболов".