"Тотнъм" последва примера на "Ливърпул" и също се отказа от намерението да иска пари от държавата, използвайки антикризисна мярка, при която правителството осигурява 80 процента от парите на служителите, пуснати в принудителен отпуск. 

Решението на ръководството на клуба предизвика недоволство във всички среди във Великобритания, тъй като клубът е собственост на милиардер, управлява се от милионер и е в топ 10 по приходи в света за миналата година.

Клубът заяви намерение да прати в отпуск всичките си 550 служители. Срещу това реагираха запалянковците на "шпорите", начело с тръст, започнал преговори с боса Даниел Леви. Според "Дейли Мейл" играчите също възроптали, обръщайки внимание, че решението ще се отрази на репутацията на клуба.

Целият отзвук накара клуба да обяви днес, че ще изплати 100 процента от заплатите на всичките си служители за месеците април и май, а единствено членовете на борда на директорите ще намалят своите.

“Нашата цел никога не е била нещо различно от това да приложим мерки, за да защитим работните места, докато клубът успява да се самоиздържа в този несигурен период. Съжалявам, че създадохме притеснение сред нашите фенове в тези тежки времена и се надяваме, че ще ги накараме да се гордеят в следващите седмици, когато стадионът ни ще бъде използван по различно предназначение”, коментира Леви в официално съобщение.

Стадион “Тотнъм Хотспър” вече е подготвен за бързо тестване за COVID-19 за служители на Националната здравна служба и техните близки.

Като допълнение съоръжението, открито миналата година и погълнало 1 милиард паунда, ще приеме пациентки на акушеро-гинекологичната болница "Норт Мидълсекс", за да освободи място в болничното заведение за третиране на пациенти, заразени с новия коронавирус, както и да отдели бременните жени от опасната зона.

А на държавна помощ от клубовете от Висшата лига остават "Нюкасъл", "Борнемут" и "Норич".