Бившият футболист на ЦСКА-София Раул Албентоса, който преди няколко дни прекрати договора си с клуба по молба на собственика на клуба Гриша Ганчев, говори пред каталунския спортен вестник "Мундо депортиво" за ситуацията на "Българска армия", информира БТА.

"В четвъртък през миналата седмица собственикът на клуба ми се обади и каза, че ситуацията е много лоша и че компаниите му имат много загуби. 90 процента от парите в отбора идват от неговите фирми, казва защитникът. - Всъщност той ми спомена, че ще се раздели с 12 или 13 чужденци, защото не може да издържи. Аз бях един от първите.  Казах, че правя крачка встрани, за да помогна на клуба."

Албентоса се беше превърнал във водещ футболист на "червените", след като пристигна миналото лято. Той има солиден опит в Ла Лига в родината си.

"Играех и съотборниците ми ме избраха за капитан. Имам опит и хората бяха много доволни от мен и моето представяне. Всъщност президентът съжалява, че напускам, но това е футболът. Можем да се срещнем отново. Имахме отбор, който можеше да се пребори да стане шампион или поне за второто място. Класирахме се и на полуфинал за Купата", казва още Раул Албентоса.