Група младежи от около 20 души е била спасена от бойци от моторизираната Стрямска бригада. Хората са били блокирани от петметрови преспи и паднали дървета на пътя при прохода "Беклемето", съобщи Нова тв. Спасителната операция е продължила няколко часа през нощта, но хората са добре и свалени в град Сопот. На всички са раздадени топли дрехи и напитки, защото са били премръзнали. Колите им са останали горе в планината и днес с бронетранспортьори и друга техника ще бъде направен опит да бъдат свалени.

Друга група хора е закъсала под връх Шипка, но също е била спасена и настанена в хижа под върха. 

Код червен е обявен днес за пет области - Кърджалийска, Бургаска, Смолянска, Хасковска и Ямболска. Там се очакват силни ветрове, валежи от сняг и дъжд. Обстановката в пострадалите вчера райони остава бедствена. Тепърва ще се разчистват пътищата между Бургас и Созопол, както и други затворени отсечки в най-засегнатите области. В Хасково, което беше под вода вчера, вече потокът се оттича и постепенно градът излиза от бедствието. Но, ако днес продължат силните валежи има опасност от ново наводнение.

Няма съобщение за жертви на природните бедствия.

От 5,30 до 7,20 часа тази сутрин валя сняг и в столицата. Булевардите и основните улици и пътни артерии са добре почистени.