Желая следващото правителство да е на коалиция между ГЕРБ и БСП. Това обяви лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването "На светло" по Нова телевизия.

Тези две партии имат най-голямо право да излъчат съвместно правителство. Те взеха най-много гласове на изборите и това е тяхно право. Това е най-добрият вариант за страната, посочи Симеонов.

В студиото на Нова телевизия той чу част от съвместното изявление на Бойко Борисов и Михаил Миков от разговора им в парламента.

Още преди три седмици казахме, че искаме общи консултации между всичките политически сили в Народното събрание, но никой не ни чу тогава. За какво загубихме това време, възмути се Симеонов.

На лидера на патриотите не му хареса и обяснението на Борисов, че може да се подпише под каквато и да е програма и че програмата не означава да се носи отговорност.

За нас точно програмата за управление е важното. От това какво ще пише в нея и дали ще се изпълнява ще зависи нашата подкрепа. Не искаме да имаме министри в правителството, но това не означава, че няма да носим отговорност, обясни Симеонов.

Той даде като пример темата със задължителното гласуване. 

Ако се запише, че ще има задължително гласуване и ако този ангажимент не се изпълни, то ние няма как да продължим да подкрепяме правителството, обясни основателят на телевизия СКАТ.

Симеонов обясни, че Патриотичният фронт е отговорна политическа сила и че подписите им с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов под програма за управление биха били достатъчна гаранция за подкрепата на кабинета.