Корейската компания LG реши да публикува спецификациите на новия си флагман LG Velvet седмица преди официалното му представяне.

Смартфонът ще е поредният опит на LG да предложи алтернатива на топ моделите на гигантите с мощен, но не върхов хардуер, вероятно на по-ниска цена.

Дисплеят ще е солидните 6,8 инча в необичайното съотношение 20,5:9, т.е. доста продълговат. Разбира се, с OLED технология. Оперативната памет ще е 8GB, вътрешната флаш памет - 128 GB, смартфонът има и слот за MicroSD карта.

LG впечатляват с добре обмислено дизайнерско решение за камерите на гърба. Те са подредени по размер и образуват приятна за окото "капка". Сензорите са 3 - основен с 48 мегапиксела резолюция, 8-мегапикселов широкоъгълен обектив и 5-мегапикселов сензор за дълбочина. Предната камера е 16 мегапиксела.

Батерията на смартфона е солидните 4300 mAh, което обикновено е достатъчно за солиден 1 ден употреба, но е малко спрямо размера на смартфона. Моделите с този размер на пазара обикновено стигат 5000 mAh. 

LG видно искат да отличат Velvet със специфичен дизайн.

Единственият "слаб" компонент е процесорът, който е Qualcomm Snapdragon 765 - новият модел на компанията, който е една стъпка под върховия Snapdragon 865. Но моделът 765 е почти чисто нов - бе представен през декември 2019 г. - и всъщност надминава по много характеристики топ процесори от минали години като 845, особено по отношение на енергопотреблението и температурата на работа. В добавка това е един от първите чипове с вграден 5G чип.

LG се хвали още с 3,5 мм жак, нещо вече невиждано в топ смартфоните, и стереоговорители, чиято работа се контролира от специален AI.