"Това е опция". Така лидерът на СДС Божидар Лукарски отговори на въпрос на Клуб Z дали той и лидерът на ДБГ Меглена Кунева са готови да влязат като министри в бъдещото правителство. Думите на Лукарски бяха коментар на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от сутринта. Борисов настоя лидерите на партиите, които ще подкрепят правителството, да станат членове на кабинета, тъй като така се носи политическа отговорност. Лидерът на СДС заяви, че е съгласен с това становище на Борисов.

По думите на Лукарски Кънев е повторил пред групата, че си остава депутат и няма да става министър. Лидерът на ДСБ бе изрично споменат от Борисов като политик, който би трябвало да е член на кабинета. Отказът на Кънев от министерско място бе потвърден и от други членове на ПГ на Реформаторския блок.

Кънев и Кунева не бяха открити за коментар. Официалната позиция на блока относно бъдещото правителство щяла да се избистри окончателно на сбирката на групата утре сутринта, преди първото заседание на новия парламент.