За втори път списание „Клуб Z“ излиза на 1-во число на месеца. Традиция, която възнамеряваме да спазваме и в бъдеще. И след като новият брой вече е на пазара, а може да бъде намерен и в удобния МАГАЗИН на сайта ни на хартия или PDF, няма причина да не продължим и с друга традиция – играта, в която раздаваме най-хубавите награди – книги и списания. Има ли по-добри награди? Едва ли.

Участвайте в играта и можете да спечелите книгата, осигурена от нашия партньор издателство „Прозорец“ - „La Passione. Как Италия прелъсти света“ от Даян Хейлс. История за онази Италия, която всички обичаме и, която за съжаление само за няколко месеца успяхме да забравим.

Какво би била живописта без Леонардо, операта без Верди, модата без Армани, храната без запазената марка на пастата, сладоледа и пицата? Първите университети, първите банки, първите обществени библиотеки – всички те също са италиански!

Даян Хейлс отдава тези знакови постижения на la passione italiana – първична движеща сила, която блика от неутолимия стремеж да откриваш и твориш, да обичаш и живееш с всяка клетка на съществото си. Този бурен подтик, действал хилядолетия, блясва с жив пламък в Сикстинската капела, връхлита през ария на Пучини, гмурва се дълбоко в чаша изключително брунело и грохотно отеква в бляскав двигател „Ферари“.

Хейлс, нашият съвършен гид, увлича читателите в своето авантюристично пътешествие из тайните на италианската страст. Плува във водите, където са се развличали митични богове. Върви по следите на изкусни майстори на шоколад и сирене. Потапя се в сицилианските традиции през Страстната седмица.

Празнува карнавала във Венеция и опознава езически храмове, лозя, тъкачници за коприна, снимачни площадки, занаятчийски ателиета и модни салони. И всичко в този свят прелива от най-великата сред италианските страсти – към самия живот.

---

Правила на играта, за да участвате в жребия за нашите награди:

Харесайте (Like) страницата на www.clubz.bg и/или сп. "Клуб Z" във Facebook.

Споделете (Share) корицата на новия брой на сп. „Клуб Z” на вашата стена във Facebook.

Продължителност:

Старт – 1 май 2020 г.

Край – 1 юни 2020 г.

Награди:

► „La Passione. Как Италия прелъсти света“ от Даян Хейлс, издателство „Прозорец“;

► Един абонамент за сп. „Клуб Z“ (бр. 4 и 5 за 2020 г.);

► Един брой на сп. „Клуб Z” (брой 5 за 2020 г.).

Печелившите ще бъдат изтеглени на 1 юни 2020 г., а имената им ще бъдат публикувани на нашите страници във Facebook и в сайта www.clubz.bg.

Успех!