"Атака" излезе с ново оригинално предложение. От партията на Волен Сидеров , която влиза с 11 депутати в новото НС, настояват знамето на ЕС да бъде свалено от сградата на парламента. С това исканията им не свършват. Според тях и химнът на Европа не може да звучи при откриването на първото заседание на Народното събрание днес. И знамето, и химнът са дефинирани като "нелегитимни". Това става ясно от писмо на партията до ръководството на НС.

Ето пълния текст на писмото:

От ПП АТАКА настояваме при откриването на новоизбраното Народно събрание, след полагането на клетва от народните представители, да бъде пуснат само Химнът на Република България и да не звучи в българския Парламент нелегитимния химн на Европейския съюз. Също така, Ви призоваваме да се разпоредите, нелегитимното знаме на Европейския съюз да не присъства в сградата на Народното събрание.

Присъствието на знамето на Европейския съюз и пускането на химна му  в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че тези нелегитимни символи трябва да стоят в парламента и да бъдат национален символ. Официалните символи на българската държава според Конституцията са Гербът, Националното знаме и Химнът на Република България и като такива само те трябва да присъстват в институцията Народно събрание, другото е нарушаване на българското законодателство.
Знамето и химнът, които се водят, че са на Европейския съюз, не са дори легитимни, защото в Лисабонския договор, който е  основата на регламента на Европейския съюз няма текст, който да казва, че такова знаме и химн са символи на Европейския съюз.
След провала на приемането на Конституция на Европа, заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на Европейския съюз, които присъстваха в договора за Конституция на Европа.
Призоваваме Ви, да спазите българските закони и да уважите искането ни, защото няма законово основание в институцията Народно събрание на Република  България,  знаме и химн, които са неидентифицирани  и    нелегитимни за Европейския съюз, да стоят редом с българското национално знаме и химн.