Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на елитни български спортисти, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната. Те са включени в програмата за олимпийска подготовка.

Министерството на здравеопазването одобри план, предложен от ММС за предприетите мерки срещу коронавируса. 

Високопланинската база "Белмекен" отваря за националните ни отбори по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с техните треньори и длъжностните лица към тимовете.

"Спортпалас" във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика и отборите по вдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон.

В комплекс "Раковски" в София ще бъдат настанени момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика, а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще приемат националите по кану-каяк и гребане. 

В съобщението на ММС се казва, че в спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери. 

Очаква се в понеделник Министерството на здравеопазването да одобри плана за подновяването на футболното първенство, предложен от ММС и разработен от Българския футболен съюз. Според него отборите от Първа лига се завръщат към тренировъчния процес след около седмица, а шампионатът се подновява на 5 юни.