Забравете парацетамола и дори не помисляйте да се обаждате на психиатъра си, ако се чувствате неразположени. Просто си пуснете "Бохемска рапсодия" (Bohemian Rhapsody) на Queen. Това е най-бързият начин да се почувствате по-добре, съветват ВВС и британският вестник The Telegraph. Пробвайте веднага!

В анкета, направена сред 1000 души, почти 90% от запитаните са се съгласили, че слушането на музика може да накара човек да се почувства значително по-добре, когато е болен или депресиран. Най-популярният избор станала песен, излязлата през 1975 г. - жизнеутвърждаващата рок класика на Фреди Меркюри и Queen. Близо 6-минутният шедьовър със смяна на ритъм и хармонии, е избран от 1/3 от мъжете и 1/4 от жените.

Най-добрият избор според жените обаче е значително по-семплата, но пък лесно смилаема Dancing Queen на Abba, заела второто място. Само 16% от представителите на силния пол са предпочели шведския хит от 1976 г.

Очевидно и по-младите британци си имат песен за разтуха - на трето място се е класирал хитът на рапъра Фарел Уилямс Happy.

Песента "Бохемска рапсодия" е от албума A Night At The Opera. Парчето оглави музикалните класации два пъти: когато излезе през 1975 г. и след смъртта на вокалиста Фреди Меркюри през 1991 г.