Щабовете на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев имат по-малко от месец, за да финализират преговорите по мача за световната титла по бокс в тежка категория, съобщи Ивайло Гоцев, мениджър на българина, пред "Скай спортс". Гоцев и Еди Хърн трябва да определят място и окончателтна дата.

Ако не го направят до началото на юни, двубоят може да пропадне. Боят беше насрочен за 20 юни на стадиона на "Тотнъм", но пандемията наложи оглагането му. Същото ще се случи и с договорката за края на юли.

Така срещата отива за есента и е много вероятно да е извън пределите на Великобритания, за да може да е пред публика, ако това въобще е възможно до края на тази година. Сред възможните дестинации са Близкия изток и Хърватия. 

„Дадохме си четири седмици за избиране на място за двубоя, коментира Гоцев. - Еди ви каза за Близкия изток. Има логика в подобна дестинация, защото страните там не са  толкова засегнати от кризата с коронавируса и при правилните предпазни мерки може да осигурим безопасна среда. Това е нещо, върху което искам да акцентирам -  безопасността. Няма да поставим здравето на никого под риск. Ще проведем мача там, където е най-безопасно. Имаме около три седмици."

Наскоро - отново пред "Скай спортс", Гоцев изненадващо каза, че римският амфитеатър в Пула, Хърватия, е сред обсъжданите варианти.

Съоръжението побира 5000 зрители и е приемало концерти на големи звезди.

„Еди е запознат с тази опция, както и ние. Обсъждаме го, обясни Ивайло Гоцев. - Защо Хърватия? Локацията е чудесна - намира се в центъра на Европа, а самото място е много приятно, тъй като е за отворени събития. Разбира се, че ще направим всичко възможно всички замесени лица - от боксьорите, през щабовете, до съдиите да бъдат предпазени. Хърватия също е една от страните, които не пострада толкова сериозно от вируса. Отворен стадион е идеално решение - зрителите ще могат да бъдат по-разпръснати.“

Хърн все още държи на Великобритания, но е все по-ясно, че там скоро няма да се пуска публика на големи събития. Такова е желанието най-вече на Джошуа, последните два мача на когото бяха извън родината му - срещу Анди Руис през миналата година.

„Бяхме съгласни за Великобритания, така че това дори не бива да се повдига на въпрос. Джошуа искаше това. „Добре, Джошуа, ти си шампионът, уважаваме това, идваме във Великобритания. Кубрат идва да ти срита задника пред твоята публика. Няма проблем“. Те са боксьори. В крайна сметка публиката може да скача, крещи и вика, но на ринга са само двамата един срещу друг. За нас няма значение, дори двубоят да се проведе в Обединеното кралство“, завърши мениджърът на Кобрата.