Американският актьор Тони Шалуб, популярен с образа на Монк от едноименния сериал, съобщи, че той и съпругата му Брук Адамс са изкарали „няколко тежки седмици“, след като и двамата са дали положителен резултат за коронавирус, съобщи Си Ен Ен.

Шалуб оповести диагнозата си в онлайн предаването The At-Home Variety Show, влизайки в образа на детектива хипохондрик Ейдриън Монк, който освен това живее с обсесивно-компулсивно разстройство.

В началото на видеото виждаме Монк, който яростно мие ръцете си, нахлузва латексови ръкавици, след това слага ръкавици и на краката си преди да нахлузи чорапи, прекарва плодовете и зеленчуците през съдомиялна, а писмата си – през микровълновата. Той е така отдаден на правилото за социална дистанция, че дори когато говори пред лаптопа, застава на 2 метра от екрана.

Освен Шалуб към ролите си от сериала се завърнаха още Тейлър Хауърд, Тед Ливайн и Джейсън Грей-Стандфърд.

Надявам се, че всички вие сте внимателни и следвате протокола. Всички сме Монк днес – каза той. – Миналия месец съпругата ми Брук и аз се заразихме с вируса и изкарахме няколко тежки седмици. Но осъзнаваме, че много хора са минали през същото, а и през по-лошо.

Напълно възстановен след COVID-19, Шалуб остава в дома си в Ню Йорк и всяка вечер участва в градския ритуал с ръкопляскане за медиците от първа линия в борбата срещу вируса.

„Време е да излезем навън и да покажем, че ценим всичките ни герои – здравните работници, хората, които са на първа линия. Давайте. Останете здрави и не губете разсъдъка си“, посъветва актьорът.

„Монк“ има 8 сезона и се излъчва в Америка от 2002-ра до 2009 г. През годините след това циркулираха слухове за създаване на филм по сериала, но проектът така и не бе осъществен. У нас излъчването на сериала започва през януари 2007 г. 

"Площад Славейков"