Ивендър Холифийлд отправи предизвикателство към стария си познайник Майк Тайсън за сблъсък, който би бил трети между двама от най-големите в историята на тежката категория в профибокса.

Наскоро Тайсън обяви, че се завръща на ринга - на 53 г., 15 лета, след като се отказа окончателно. Той тренира усилено в залата и се готви за времето, в което ще може да си намери противници, да си върне тръпката и да изкара пари, както се изрази.

Последва го Холифийлд, който е на 57 г. Той публикува видеа и снимки как се поти с упражнения и боксира.

"Да, бих го направил. Искам да се бия отново с Майк Тайсън, заяви бившият шампион в интервю за в. "Сън". - Цялата работа е, че съм отворен на такъв мач и за себе си знам, че ще се справя на 57 години. Определено ще се справя с него. Но и Майк трябва да поиска такъв бой. Ще трябва да направим двубой, който да не се реши с нокаут."

Тук проличава това, че Холифийлд все пак се съобразява с възрастта и на двамата. И че концепцията му за такав бой е по-различна, отколкото е била преди много години.

"Не е въпросът до това кой кого ще бие, продължава американецът. - Трябва да покажем, че сме едни от най-великите бойци на нашата ера и че заедно можем като хора да направим нещо за другите."

Първият мач между Тайсън и Холифийлд беше през ноември 1996 г. в Лас Вегас. Ивендър доминираше и победи с технически нокаут в 11-ия рунд, нанасяйки втора загуба на опонента си.

На следващата година имаше реванш, който ще бъде запомнен със захапката на Железния Майк. В третия рунд той отхапа част от ухото на Холифийлд, докато двамата бяха в клинч. Беше дисквалифициран и глобен 3 милиона долара по-късно. Нататък продължи да пропада, докато опонентът му се оттегли достойно.

Години по-късно двамата оправиха отношенията си.