Меглена Кунева рекетира Реформаторския блок. Това заяви депутатът от блока Гроздан Караджов пред Клуб Z.

Повече не мога, а и не смятам да мълча за това, което се случва при нас, каза Караджов. Според него от половин година Кунева се опитва да налага решения със заплахата за разцепление.

Заради нея не бе избран лидер на Блока и бе премахнат изпълнителният съвет. Сега на 10 ноември пак няма да изберем лидер и пак няма да има конгрес. Ултимативно се налагат решения в парламентарната група.

Според Караджов отделни партии в РБ водят сепаративни разговори за участие в правителството.

За образователен министър се гласи сегашният главен секретар Красимир Вълчев, които е изключително приближен на Даниел Вълчев, каза още Караджов.

Това са задкулисни игри и когато обхванат Реформаторският блок - тази подмяна не смятам да я премълчавам и не съветвам никой да тръгва по този път.

Тези хора, търсят трамплин към властта и в момента го осребряват, добави депутатът от гражданската квота на реформаторите.

Според Караджов в момента Кунева е в позицията да изнудва блока, тъй като за приемането на решения в парламентарната група са необходими две трети от гласовете на народните представители. Партията на Кунева има 6 депутати, но може да разчита и на подкрепата на Борислав Великов, който стана зам.-председател на парламента след намесата на бившата еврокомисарка. 

От две седмици за този пост бе ясна номинацията на Николай Ненчев, но сега в последния момент го наказват затова, че е лоялен към Блока, а не се е съгласил на договорки с Кунева, обясни още Караджов и добави - Трябва да спрем да бъдем лицемерни и трябва да паднат маските на тези, които говорят за единство, но в същото време правят интересчийски коалиции.

Гроздан Караджов подчерта, че позицията му по тази тема е лична и че не я е консултирал с никого в РБ.

Очаквам да ме смъмрят за това, което казвам сега, но отказвам да играя в този театър, добави той.