Отборите от Висшата лига на Англия взеха решение да подновят колективни тренировки от вторник, 19 май. Това стана на поредната среща по "Проект Рестарт", който цели сезонът в най-комерсиалното футболно първенство да бъде завършен.

В последните дни играчите в тимовете водят индивидуална подготовка. Сега ще се готвят първоначално на малки групи при строго спазване на превантивни мерки, разписани от британското правителство.

Часове по-рано шампионатът във Висшата лига на Шотландия беше прекратен след гласуване между клубовете.

Отборите са длъжни да спазват определени изисквания, вече познати от Бундеслигата: играчите често минават тестове (два пъти в седмицата), идват в базите по екипи, така си и тръгват, не се къпят там, не се хранят заедно, избягват контакти, а всичко - от съблекалните, до топките, гредите и пособията, се дезинфекцира постоянно. Преди и всяка тренировка ще се мери температурата на футболистите.

Премиърлийг планира рестарт на 12 юни. 

Не малко играчи се страхуват да се върнат към футбола и трябваше да получат гаранции, че са взети всички мерки за безопасност. Днешното споразумение се смята за ключово. УЕФА изисква до 25 май да получи планове от всички държави за приключване на първенствата. Не е изключено Висшата лига да поиска отсрочка, ако дотогава не е успее да финализира крайната фаза на проекта си.

Премиърлийг получи зелена светлина от британското правителство, а на 1 юни в страната се подновява елитния спорт без публика.