Никита Михалков се завръща онлайн с „Бесогон тв”. Предаването му бе свалено от ефира на телевизия „Русия 24“. В новото издание на „Бесогон“ режисьорът брои лайкове, спори с опонентите си и търси нови манипулативни теории за облъчване на лековерните.

В последното предаване от 22 май, което вече се излъчва само в интернет, Михалков вади личната си кореспонденция с Владимир Познер, обижда млад свещеник, който спори с него и напада открито личния си приятел, генералния директор на „Московский комсомолец” Павел Гусев, като при това го заплашва – индиректно – с Путин.

Изказването на Гусев, че „не гледа такива предавания, защото те са за „говеда”, води до репликата на Михалков:

„Може някои от 7-те милиона души, които са ме гледали, да са говеда. Ти имаш по-висок статус, повече средства и връзки от тях. Но има и такива, на които едва ли би посмял да кажеш „говедо” в лицето. Има и такъв човек. Ще посмееш ли да му го кажеш? Неее, няма…”.

Михалков напада и Генералната прокуратура на Русия, която следи за появата на фейк новини и препоръчва спиране на сайтове и предавания, които не се съобразяват с истината. Нарича това цензура и твърди, че всеки може да говори каквото си пожелае. Който спори, трябва да приведе доказателства, че това не е истина, твърди Михалков, и се оплаква от цензура.

В края на предаването руският режисьор, а вече водещ и на онлайн програма, се опитва да внуши още конспиративни теории на слушателите си, като напада основно Бил Гейтс, но заедно с него и Световната здравна организация, както и института „Джон Хопкинс”.

Последната му теория е свързана с уж поддържаната от Рокферлер идея за „световно правителство”, доминирано от банковата система, което ще се опита да чипира цялото население на света.

Площад Славейков