Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов не изключи коалиция не само между формацията му, ГЕРБ и Реформаторския блок, но и с участието на БСП, АБВ и прекръстената на Български демократичен център (БДЦ) група на партията на Николай Бареков.

"Няма лошо да има по-широко парламентарно съгласие по парламентарни приоритети", посочи той в кратко изказване пред журналисти в кулоарите на парламента.

Симеонов не е получил покана за среща нито за отделни срещи с ГЕРБ и с Реформаторите, нито за общ разговор. От думите му стана ясно, че "патриотите" са склонни за подписването на коалиционно споразумение.

"Но след това трябва да има програма, за която настояваме още от кампанията, после да се обсъди състав на правителството, но без участие на политически лица от Патриотичния фронт, а само от експерти", заяви той.

Още не са обсъждани предложенията на Патриотичния фронт за приоритети в програмата на следващия кабинет. Валери Симеонов очаква това да стане през следващите дни. Той изключва разговори с ДПС и "Атака" и заяви, че Патриотичният фронт няма да се държи като партията на Волен Сидеров - "малко като единоличен търговец".