Бизнесменът Красимир Стойчев заяви, че през 2004 г. с него се е свързал покойният оръжеен бос Младен Мутафчийски, който му предложил "да се направи холдингова структура", която да устои на нахлуването в родния пазар на европейски компании след присъединяването на България към ЕС.

"Младен Мутафчийски искаше да генерира, да обедини част от по-мощните индустриалци в България и да създадем холдингова структура в България. Той твърдеше, че е обсъдил с други потенциални инвеститори подобна структура".

По този начин Стойчев обясни в предаването „120 минути“ по bTV участието си в прочутия списък с имена, открит в дома на Атанас Бобоков. До името му е записано цифрата 40 милиона.

Стойчев обясни, че не знае откъде може да се познават Мутафчийски.

"Аз му казах: "Не ме занимавай с глупости". Имам горчивия опит от Г-13 и "Възраждане". Казах: "Младене, това е провал, глупаво, налудничаво".

Стойчев заяви, че не може да си обясни включването на някои от имената в списъка, свързани с криминалните среди.

"Тук има един плюсове, има и без плюсове. Гергов и Краси са без плюс. Единственият, който може по всяка вероятно да обясни е Атанас Бобоков".

Стойчев отдели останалата част от интервюто в размисли по отношение на "екзистенциалния проблем за България", а именно – решението на добре уредени от финансова гледна точка личности като Бобоков и Божков "да отидат в черния сектор“.

"Божков печелеше по 100 милиона годишно. Защо му трябваха още 100, за да наруши данъчните правила? Това е екзистенциален проблем за България".

Той също критикува и нагласата на български бизнесмени преди присъединяването на България към ЕС да подхождат отбранително спрямо европейските конкуренти. 

"Вместо тяхното разсъждение да е, че отварянето на ни към европейския пазар е наше преимущество, тяхната първоначална реакция е отбрана. И според мен така сработва инстинктът на бедна България. Дайте да се отбраняваме. Не да използваме възможностите, които се създават. Това е реалността в България и няма да се промени скоро".

Стойчев не очаква да се появи в последващ списък, но посочи, че не е очаквал името му да изникне и в настоящия.

"Човек не знае къде може да го сложат".