Вероятно провокиран от думите на партньора в управлението Валери Симеонов, че "няма толкова прост народ да повярва, че пари са се носели в чанти", Васил Божков публикува тази сутрин серия от банкови извлечения, според които милиони са били теглени от личната му сметка - на касата в банката. И сам пита: "Къде са?"

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка.

Всичките ми останали разходи са плащани по банков път.

Тези пари не са налични в брой. Къде са?", пише Божков.

Днешната му публикация идва като продължение на вчерашната. Както Клуб Z писа, в комикс, озаглавен "Истинската приказка", "изгнаникът" в Дубай с вече 18 повдигнати обвинения у нас разказва за законодателните движения по Закона за хазарта и твърди, че е бил изнудван от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов за 20 на сто от печалбите на Националната лотария, като в замяна да получи текстове в закона, които да облекчават плащането на такси от хазартната му дейност. Това, по твърденията на Божков, е станало със съдействието на председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ).

Според публикуваните извлечения през януари 2018-а е имало четири тегления за общо 2,67 милиона лева - направени на каса.

През май 2018 г. - три тегления за малко над 1 милион. Пак на каса.

През септември 2019-а - 600 000 лева - на каса.

Октомври 2019 г. - 3,8 милиона лева. Отново изтеглени на каса.

Ноември 2019 г. - 3,6 милиона лева. На каса.

Или само за тези месеци - общо 11,7 милиона лева.

Сами по себе си тези данни не могат да докажат къде са отивали изтеглените милиони.

За който не е разбрал обаче вчерашната "приказка", собственикът на "Нове холдинг" днес я е онагледил и с диаграма: