Васил Божков не остана единственият, който да разказва алтернативни приказки от "1001 нощ". Шефката на пресслужбата на правителството Севделина Арнаудова разказа своя версия на историята на Шехерезада.

Обвиняемият бизнесмен разказа днес, че ПР-специалистката на премиера Борисов посеващала офиса му "ежемесечно". Арнаудова заяви, че той не казва цялата истина. След това написа следната история в личния си профил във Facebook, влизайки в тона на историите на Божков за "Национална лотария".

Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки. И ще започна преди Вас, защото като един старец не помните добре приказките и си ги съчинявате. Така правеше дядо ми, когато ми разказваше.

Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината!

Но да сложим начало на приказката, а ще дойде време да й сложим и дебела червена точка, Али Баба... (това го помните, нали, Али Баба?) Но да се върнем на приказката.

На Шехерезада баща й работеше за Вас. Още в далечната 1998 г., но Вие не забелязвахте тогава този свой служител. Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус - на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше... Намерихте я през робите си. Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й - него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си - приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте...

Шехерзада Ви каза - “не смей” и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно.

А Вашата приказка е една! Оправете си сметките с хазната, ако искате да не останете в историята като разбойник! Или стойте на дървото, докато можете...

Големите мъже не ги е страх от големи мъже, Али Баба. И не нападат жени. Явно нито сте голям, нито сте мъж.