Бизнесменът Васил Божков оповести на профила си във фейсбук кореспонденция, за която твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

Ето какво написа Божков:

"Политическите обвързаности са паяжина. Политиците са неспособни, не желаят и не могат да решат проблемите на България.

Едни и същи лица се възпроизвеждат и си сменят местата. Като управление или опозиция. Времето им изтече.

Утре ще ви предложа идеи за нов политически проект.

#БъдетеЗдрави

PS: За настроение ви представям част от кореспонденцията си с Бойко Борисов."

Репликите, за които Божков твърди, че са на Борисов, са оцветени в зелено. В написаното очевидно става дума за двама юноши на "Левски" - Илия Димитров и Атанас Кабов, които в момента са преотстъпени на "Витоша" (Бистрица). Както е известно, Борисов е почитател на "Левски", а играе футбол във ветераните на "Витоша".

От снимката от кореспонденцията е видно, че най-отгоре са инициалите BB, изписани на латиница. А съобщенията са от три различни дати.

Любопитен е "моментът" и с Мая Манолова. Както е известно, тя напусна поста омбудсман, за да се кандидатира на миналогодишните местни избори - за кмет на София (като стигна до балотаж с Йорданка Фандъкова (ГЕРБ). Още тогава опонентите й намекваха, че парите за кампанията й няма как да са от дарения и само лични средства и задаваха въпроси за агитационните билбордове на Манолова. С развитието на сагата "Божков" през изминалите месеци много представители на властта намекват (а някои дори и заявяват), че Божков всъщност е финансирал тази кампания. В този дух най-често се изказва съпредседателят на малката управляваща коалиция "Обединени патриоти" Валери Симеонов. За което Манолова го заплаши със съд.