Навръх рождения ден на премиера Бойко Борисов - 13 юни, бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков пак заложи на пускане на скрийншот от разговор.

На пусната на профила му картинка първо се вижда как Божков поздравява Борисов с неизяснена дата и му иска среща. Отговор няма. После се вижда диалог от 13 юни 2018 г., при който той му честити рождения ден. Премиерът каза преди няколко дни, че въобще няма кирилица на телефона си, и публикуваното потвърждава това - отговорите наистина са на латиница: 

Mersi

Факт е, че номерът, който е изписан на картинката, е един от най-популярните на Бойко Борисов ,с който разполагат и всички политически репортери от години.

Само след седмица - на 20 юни, на същия номер се вижда, че Божков е благодарил за нещо, не е ясно за какво. Отговорът е:

"Pomagai" (ако се вярва на достоверността на картинките, бел. ред.)

На изразената пълна готовност от Божков: "Само кажи - къде и за какво", е отговорено: 

Po princip със знака за усмивчица.

Покрай "картинката" Божков написа и "правен анализ" на ситуацията, споменавайки инициалите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов:

"Имам 18 обвинения. Засега…

Те се дължат на показанията на едно лице (Цветомир Найденов - бивш съдружник в хазартния бизнес, б.р.). Под внимание не са взети показанията на десетки други разпитвани свидетели, които опровергават Прокуратурата.

На разпит не са извикани само ББ, Менда и VG. Вече пети месец в България не разрешават на адвокатите ми да ме защитават, а съм с назначени служебни защитници.

Основното ми обвинение е за неплатени суми към бюджета. Това биха могли да бъдат обвинения към компаниите, които са спазвали законите и са заплащали всички данъци и такси стриктно. Половин милиард по данни на МФ, от които ви лишиха с лека ръка. Аз никога не съм дължал и не дължа пари на бюджета.

VG умишлено и целенасочено създаде тази инсинуация. Прокуратурата се втурна да прави внушения за огромни кражби, за да прикрие разграбването на имуществото на мен и близките ми."