"Ювентус" е на финал за Купата на Италия, след като елиминира "Милан" без да го победи снощи на ст. "Алианц" в Торино - 0:0 (1:1 в първия мач в Милано). Това бе първият двубой на Апенините след прекъсването на сезона заради COVID-19. 

В 16-ата минута Кристиано Роналдо пропусна дузпа - топката се отби в дясната греда. Секунди след това Анте Ребич от тима на гостите получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу Данило.

Минута мълчание в памет на жертвите на коронавируса.

Това предопредели игровото поведение на гостите до края на срещата - те предимно се защитаваха, а домакините направиха много пропуски, най-вече чрез Роналдо. 

"Милан" имаше две прилични възможности, при които Чалханоглу можеше да застраши Буфон с глава. В първата ситуация той се размина с топката, а при втората не уцели рамката отблизо.

Като изключим началните минути с дузпата (отсъдена след намеса на ВАР) и изгонването, двубоят бе скучен откъм голови възможности.

"Ювентус" е на финал на 17 юни в Рим. Тази вечер ще научи съперника си - "Наполи" или "Интер", като тимът от юга има аванс от 1:0.

Първенството на Италия тръгва отново идния уикенд.