"Барселона" спечели без проблеми първия се мач от подновеното първенство на Испания - 4:0 срещу "Майорка" като гост. Лидерът в класирането прати в нокдаун своя съперник след малко повече от 60 секунди, когато Артуро Видал откри в глава.

В 37-ата новото попълнение Мартин Брайтвайт удвои. В края на срещата каталунците направиха победата си още по-впечатляваща. 

Жорди Алба се разписа в 79-ата, а в добавеното време Лио Меси увеличи и без това впечатлаващия си голов актив за единствения клуб, за който е играл. В 12 пореден сезон аржентинецът вкарва най-малко 20 попадения в Ла Лига.

Откакто през зимата треньор стана Кике Сетиен, Лео е участвал в 15 от 18-те гола на Барса (7 попадения и 8 асистенции). Той подаде на Алба за 3:0.

Домакините не направиха нищо съществено - само няколко удара. За първи път след контузията си в коляното в игра влезе Луис Суарес - като смяна.

Любопитно е, че зрител с фланелка на Аржентина с номер 10 нахлу на терена, но бързо беше изведен от стюарди. Това при условие, че на трибуните не се допускат зрители и има строги противоепидемични мерки.

"Барселона" има пет точки аванс пред "Реал" (Мадрид), който днес приема "Ейбар".

Други резултати (от четвъртък): "Севиля" - "Бетис" 2:0, "Валенсия" - "Леванте" 1:1, "Гранада" - "Хетафе" 2:1, "Леганес" - "Валядолид" 1:2, "Селта" - "Виляреал" 0:1, "Еспаньол" - "Алавес" 2:0.