Френската полиция е застреляла младия мъж, заподозрян за терористичния акт в Страсбург от вторник вечерта, съобщи Би Би Си, позовавайки се на изявления на източници от силите на реда пред репортери. 

Шериф Шекат беше издирван от полицията от атаката преди три дни в близост до Коледния базар в града, при която бяха убити трима души, а други 12 души бяха ранени. 

Шекат е убит в южния квартал на Страсбург Нойдорф, където малко по-рано тази вечер започна масирана полицейска операция. Той е стрелял по полицаи, които са отвърнали на огъня и са го застреляли. Укривал се е в склад, съобщават агенциите.

29-годишният мъж, който е роден във Франция, бе идентифициран като вероятния извършител на терористичния акт малко след нападението. Той е бил в списъка на наблюдаваните лица от разузнавателните служби като потенциално опасен за сигурността във Франция. Шекат е имал общо 27 присъди в Германия, Франция и Швейцария, включително за насилие и грабеж. Германските служби обаче не са го картотекирали като потенциално свързан с терористични групи. Във френските картотеки обаче има досие като опасен за сигурността, каквото имат още около 26 000 души.