Почитателите на „Бийтълс“ получиха в събота вечер, 13 юли, нещо, което не са виждали и чували от години - Пол Маккартни и Ринго Стар заедно на сцената. Това бе финалният концерт от турнето на Маккартни в Северна Америка, който последно пя на стадион „Доджър“ в Лос Анджелис преди 5 години, но двамата бийтълси не бяха свирили заедно от 2014 г.

Двамата потопиха публиката в носталгия със Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise) и Helter Skelter. Вероятно феновете са се досетили какво предстои занапред в шоуто на Маккартни, когато са забелязали Ринго и съпругата му Барбара Бах във ВИП секцията на стадиона. Но всичко става ясно, след като Маккартни приключва песента Birthday (рожденият ден на Ринго бе на 7 юли), когато обявява „изненада за нас, изненада за вас, изненада за всички – дами и господа, единственият и неповторим Ринго Стар“.

Маккартни не се отклони от близо 3-часовата си програма специално за Стар. В края на двете съвместни изпълнения Ринго благодари на Пол:

„За мен беше удоволствие, прекарах си страхотна вечер и това бе велико шоу, обичам те, човече!“

„И аз те обичам, човече – отговори Пол, който добави и запазената фраза на барабаниста на „Бийтълс“ – Мир и любов, Ринго – завинаги!“

В един от моментите им заедно на сцената Стар хвърли палките си в публиката и след това хвана баскитарата, като че ли се канеше да запокити и нея. Феновете на Маккартни добре знаят, че той често се заиграва така с публиката и се прави, че ще хвърли сред почитателите си баскитарата си Hofner. Но и този път не го направи.

Бившият бийтълс не бе единственият гост в заключителния концерт от турнето на Маккартни. Джо Уолш от „Ийгълс“ партнира на Пол в края на шоуто – за The End и за Abbey Road. Двамата импровизираха на сцената, което по-късно бе потвърдено и от самия Маккартни:

„Нямахме идея какво правим.“

Маккартни и Стар имат няколко колаборации през последните години, последната от които се състоя през февруари 2017-а - тогава Пол се отби в домашното звукозаписно студио на Ринго, за да свири на бас и да пее в две парчета от албума на Стар Give More Love.

Последното им появяване на живо бе през 2014 г., когато бяха гости в шоуто на Ед Съливан по повод 50-годишнината на „Бийтълс“. Тогава двамата изпълниха With a Little Help from My Friends и Hey Jude.

"Площад Славейков"