"Преди повече от половин година забраних представители на агенция ПИК да бъдат канени на наши събития и  да бъдат допускани на пресконференции в сградата на централата на "Позитано"20. Опитваха се да нахълтат с крясъци и обиди. Не им се получи."

Това пише в нарочно изявление на председателката на БСП Корнелия Нинова, разпратено до медиите. То идва, след като повече от 30 медии и над сто журналисти в лично качество поискаха вчера в нарочна декларация политическите партии да се разграничат от "медии", които публикуват материали, несъвместими с журналистическата етика, като спрат да им дават интервюта, да ги канят на събитията си и да им плащат за рекламни и PR кампании по време на избори.

Ето как продължава изявлението:

"Направиха подвижно студио пред централата. Не им се получи. Обвиниха ме, че потискам свободата на словото. Да, потисках, но не свободата на словото, а пошлостта, лъжата и задкулисието.

Изляха се тонове помия срещу БСП и нейни представители. Издържахме и това.

Призовавам другите партии да направят същото.

Не става дума просто да заклеймим един жълт сайт. Става  дума за нещо много по-голямо - граждани, журналисти, медии и политици да се обединим за чистота и истина в отразяването на политическия и обществен живот.

Но само с обръщения няма да стане. Ако има нещо, в което Недялко Недялков е прав, това са думите му - “съдете ме”. Преди месец заедно с още четирима колеги наехме адвокат, предоставихме му материалите, в които ПИК отвратително лъже за нас и му възложихме да заведе дело от наше име. Да, ще бъде бавно, ще отнеме време, но това е единственият начин в правова държава да има ред и всеки да носи отговорност за делата си. А следващият да се замисли какво прави.

Така че, не спирайте само до декларации. Съдете ги.

Съжалявам, че нито един от управляващите и силните на деня няма да го направи. Просто тях ПИК не ги закача."