Килиан Мбапе отрече спекулациите във френски и испански медии, че иска да напусне "Пари Сен Жермен" и може да поиска да го направи още през януари. След снощната победа на парижани над "Олимпик" (Марсилия) в Лига 1 с 1:0 френският национал заяви, че е изненадан от информациите.

"Не съм казвал, че искам да напусна. Не разбирам и откъде идват тези информации. Със сигурност не тръгват от мен директно или индиректно", заяви той.

Според някои френски издания, Мбапе е недоволен от неизпълнени обещания от клубния президент Насер Ал-Хелайфи. Слуховете за това тръгнаха покрай мача от Шампионската лига с "Бенфика" през миналата седмица.

"Шокиран бях, когато научих какво се пише за мен. Някои хора може би мислят, че съм замесен в това, но аз не съм. Когато тези информации излязоха, аз си почивах у дома, а моите близки бяха на мач на малкия ми брат. Бяхме безкрайно изненадани", продължи френският нападател.

"Белята обаче вече е станала и сега трябва да се справяме с нея. Категоричен съм, че това са измислици. Щастлив съм в "Пари Сен Жермен", завърши Мбапе, който пред лятото подписа нов договор с клуба.

По силата му звездата взема астрономическа заплата, разполага изцяло с имиджовите си права, а думата му се чува за трансферите, треньорите на отбора, стила на игра и т.н.

Именно по последните "точки" имало несъгласие с клубното ръководство, според медии като в. "Марка" и "Екип".