Ако не успее да състави кабинет, партия ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, включително и на "Продължаваме промяната". Но не би участвала в един Министерски съвет с ПП. Това обяви рано сутрин бившият здравен и финансов министър Кирил Ананиев.

Часове по-късно Бойко Борисов смени плочата. Той подчерта, че без участието на първите две партии (ГЕРБ и ПП) няма как да бъде съставено стабилен кабинет. И предупреди бившия министър да си мери приказките, че "става какафония". 

В помирително настроение днес бе главният прокурор Иван Гешев. Той изпрати писмо до всички 240 депутати с призив да се приеме съдебна реформа, да се наложат мерки срещу "увеличаващата се престъпност" и да се върне доверието на хората в институциите. От своя страна обвинител номер едно пое тежкия ангажимент да ходи в парламента, когато и да го поканят.

Докъде се простират границите на Руската федерация? Според проруския началник на окупирания Херсон и прохождащ поет Кирил Стремоусов: "където карам танк, всичко това е моята любима родина". И ни дава още притеснителни насоки: "Виждам Прага и Варшава, това е руската държава". 

"България е Мунчо. България е шампион по пропуснати възможности. И вчерашният ден ни донесе поредната от тях". Защо изявленията и действията на Румен Радев по казуса с военната помощ за Украйна превръщат България в "селския идиот на Европа" - може да научите в коментара на Веселин Желев.