Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) официално обяви края на карантината и рестарт на сезона на 14 август с турнира на твърди кортове във Вашингтон. Насрочени са седем надпревари, сред които US Open (остава без промяна от 31 август до 13 септември) и "Ролан Гарос", който започва на 27 септември и трябва да завърши на 11 октомври. 

Надпреварата във френската столица бе изместена от май - юни, а новите й дати налагат пренасрочване на "София оупън", планиран тази година поначало за 27 септември - 4 октомври.

"Във връзка с официалното изявление от ATP относно календара след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус бихме желали да информираме феновете и всички приятели на тениса:

"Sofia Open няма да е през 39-ата седмица на 2020 г. (27 септември - 4 октомври), както бе планирано, преди да се наложат промени в календара заради пандемията. Ръководството на Sofia Open продължава разговорите с ATP Tour, за да се намери подходяща дата за провеждането на турнира през 2020 г.", се казва в официалното изявление на организаторите на столичната надпревара.

След "Сити оупън" във Вашингтон в средата на юли, наред е турнирът от Мастърс 1000 в Синсинати (от 22 август), който тази година ще се играе в Ню Йорк - във "Флашинг Медоус", където ще се проведе US Open. 

За тенисистите от Европа, които няма да пътуват до Ню Йорк, има алтернатива - надпревара на клей в Австрия от 8 август. Това не е случайно - тя предшества мастърсите в Мадрид (13 септември) и Рим (20 септември).

Есенният този път сезон на "червено" завършва с Откритото първенство на Франция. Засега организаторите му дори смятат да пуснат публика, стига епидемията с COVID-19 да не се е развихрила отново. Ако се стигне дотам, капацитетът на кортовете най-вероятно няма да е пълен, но процентът посещаемост ще се уточнява.

Възможно е след "Ролан Гарос" тенис керванът да се прехвърли в Азия, преди най-добрите осем да се завърнат в Европа за финалите на ATP. Всичко това обаче не е потвърдено официално.