"Тотнъм" и "Манчестър Юнайтед" направиха 1:1 в първия ден на завръщането на Висшата лига с цял кръг. Двата тима взеха само по точка в ожесточената битка за топ 4 - резултатът е справедлив.

Преминалият през зимата в "Тотнъм" Стивън Бергвайн откри с индивидуална акция и грешка в отбраната на гостите в 27-ата минута. В 81-ата Бруно Фернандеш изравни от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Пол Погба.

Французинът влезе в игра след почивката - той облече екипа за първи път от 26 декември насам. И има сериозен дял за това "Юнайтед" да сложи ред в действията си и да стане по ефективен и остър в атака. Не беше далеч и от пълен обрат.

В самия край "червените дяволи" получиха още един 11-метров удар, отменен след намеса на ВАР напълно справедливо - повторенията показаха, че няма нарушение на Ерик Дайър срещу Фернандеш. Английският национал задържа и изблъска Погба в ситуацията по-рано.

В чест на движението Black Lives Matter...

"Юнайтед" беше по-близо до трите точки, но пропуски направиха Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал, Фернандеш и Мейсън Гринууд, а в две ситуации последна преграда беще блестящият Юго Лорис.

Първото полувреме беше равностойно, а след почивката "Тотнъм" се прибра осезаемо, "Юнайтед" пък хвърли всички сили в атака. Домакините имаха превес само след 1:1, когато пренесоха действията пред другата врата.

По-рано днес "Саутхемптън" разби "Норич" с 3:0 като гост. В неделя е дербито "Евертън" - "Ливърпул".