Треньорите на ЦСКА-София и "Левски" - съответно Милош Крушчич и Георги Тодоров, имат за какво да съжаляват след най-драматичното и атрактивно дерби между двата отбора напоследък.

Двубоят завърши 3:3 - "червените" поведоха, "сините" обърнаха, "Левски" отново дръпна след 2:2, но в края ЦСКА-София спаси поне хикса.

В изявленията си пред журналистите Крушчич и Тодоров не криеха емоциите си - за всеки от тях много различни.

"Можехме да победим, но и да загубим, което щеше да е крайно несправедливо, заяви сърбинът. - Мачът се хареса на феновете, много голове, много обрати...  Вкарахме гол, имахме още поне три 100-процентови възможности. И получихме гол след дълга топка заради липса на комуникация. Не съм доволен, че стана така. "Левски" ни вкара три гола без нормална атака. Не мога да си обясня как стана това. 

При втория гол не знам дали имаше фаул на Мазику, трябва да видя записа. След това пък при 2:2 имаше неразбирателство между Вальо и Пацо (Валентин Антов и Пламен Гълъбов, бел. ред.)... Направихме индивидуални грешки, а не отборни, но така стават головете. Искахме да победим, играхме атакуващо.

Винаги съм имал доверие на Али Соу и никога не съм се съмнявал в него. Той е най-добрият нападател в България. Не се съмнявам в това. През почивния си ден може да ходи където поиска (по повод купона с тарана в Слънчев бряг, бел. ред.). Аз си отидох до Сърбия, да не би това да е проблем?!"

Георги Тодоров отново не спести критики към отбора си:

"Радвам се, че стана атрактивен мач за радост на хората, които дойдоха на стадиона. Имахме плюсове и минуси. За голямо съжаление трябва да призная, че ЦСКА физически стои по-добре. В това отношение изпитваме трудности и не виждам как ще се оправим до края. Тежка ситуация. Тромави и бавни сме, не започнахме мача агресивно.

Не очаквах за започнем толкова колебливо и несигурно. Ако трябва да съм честен, извадихме късмет, можехме да инкасираме още два гола. Радвам се, че обърнахме, можехме и да спечелим, но допуснахме груби грешки. Отдавам го на умората преди всичко. При третия гол можехме да направим контра и да отбележим още едно попадение, но... Това е футболът.

 

Аз не смятам, че имаме живец. Изобщо не смятам, че имаме живец. От скамейката влязоха хора с характери. До голява степен Симеон Славчев промени нещата. Но това, което виждам, не ме успокоява много. Всеки трябва да си защитава мястото, не ме вълнува дали е българин или е чужденец. За мача с "Локомотив" за Купата - човек се надява, докато е жив. 2:0 е добър резултат за "Локомотим" (Пловдив), но всичко се случва. Два мача поред вкарваме по три гола. Винаги съм бил оптимист, но не е леко."