Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов, хората от екипа му, журналисти и др., които днес си позволиха да влязат в закрито пространство - в Рилския манастир - без маски, ще бъдат глобени с по 300 лв. Това е санкцията по закон за нарушение на заповедта на министър Кирил Ананиев, с която от днес на закрито носенето на предпазно средство, покриващо устата и носа, е отново задължително. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирани от бТВ. 

По-рано днес министър-председателят посети светата обител, за която преди дни Министерският съвет отпусна средства за ремонти. От кадрите от посещението се видя, че Борисов не носи маска, а сред спазващите предписанията на Ананиев са общо взето само служителите на НСО, които охраняват премиера. 

До 30 юни страната ни е в извънредна епидемична обстановка, като заради ръста на заболеваемост от коронавирус през последните 10-ина дни мерките вчера бяха позатегнати. А здравните институции обещаха към трите "Д" - дистанция, дезинфекция, дисциплина, да добавят и "К" - контрол на спазването на мерките. Още вчера се разбра, че ГЕРБ и БСП като партии ще бъдат глобени за масови партийни събития, на които не са били следвани всички противоепидемични мерки. "Партийните" глоби ще са в размер на 3000 лв., както е по закон. 

Продължават тестовете да COVID-19 в редиците на левицата, като днес стана ясно, че общо 6-има са установените партийци, носещи заразата. Първият случай, за който се разбра, бе на бившия депутат и член на Националния съвет и на градския съвет на партията в София Янаки Стоилов.

 

Коментари

 's picture

Бобо

Герберащината

Дреме му на Тулупа, ще отвори чекмеджето и ..... ще хвърли някоя троха .
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Защо

Защо най ниската тарифа?

А кога ще го глобят за много

А кога ще го глобят за много по-сериозното нарушение, джиткане с джипката без маска в присъствието на трима други, наблъскани като сардели на задната седалка, също без маски?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Както винаги, така и днес самозабравилият се

Премиер показа като малкия войвода, че не зачита законите и правилата. Малкият пие алкохол и сяда зад волана. Рилският манастир е най-посещаваната дестинация и ако премиерът е споходен от вируса, допълнително ще възникнат на много места нови огнища. Всъщност днешното безмаские на Борисов бе едно от многото му факирски показни номера, с които той прикрива простотията и невъзпитанието си, и се слива с обикновения народ. И казва на всички" Ето виждате ли - в България съм създал правила и ред, и дори и аз мога да бъда глобен. .
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Дреме му на чекмеджето!

Дреме му на чекмеджето!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.