ЦСКА-София е на финал за Купата на България на 1 юли на стадион "Васил Левски". Съперник на "червените" е актуалният носител на трофея "Локомотив" (Пловдив).

ЦСКА-София би "Ботев" (Пловдив) с 2:0 (общ резултат 2:0) и не позволи сблъсък между вечните съперници от Града под тепатата на финала за втора поредна година. Тимът на Милош Крушчич си върна за поражението от "жълто-черните" на същата фаза миналата година - 2:3 и 3:3.

Иван Бандаловски си отбеляза автогол в 19-ата минута, а в 54-ата Али Соу вкара второто попадение. В първите минути на второто полувреме "канарчетата" отвърнаха с греда на Тодор Неделев и пропуск на Александър Тонев малко преди това, но силите им стигнаха дотам.

Снощи Локо удържа 0:0 срещу "Левски" на "Герена" - и тук общият резултат е 2:0.

Преди и малко след началото на двубоя стотици фенове на "Ботев" не бяха допуснати навреме до сектор "Б" на стадион "Българска армия" и някои от тях атакуваха полицаите.

Стигна се до грозни сцени в Борисовата градина, като униформените употребиха силови средства, за да укротят пловдивчани.

Само 50-ина от тях бяха на трибуните до средата на първото полувреме. След това и останалите се присъединиха, но има такива, на които бе оказана медицинска помощ.

А чисто игрово първите минути на реванша бяха равностойни. В 19-ата Иван Турицов проби отдясно на атаката на домакините, Соу леко отклони топката, а Бандаловски - бивш играч  на ЦСКА, си отбеляза автогол.

В 30-ата таранът на "червените" не уцели вратата с глава (на снимката най-горе). Преди края на полувремето ЦСКА-София можеше да води и с 2:0 - с попадение се разминаха Евандро и Тиаго.

А всичко можеше да се промени малко след почивката, когато "Ботев" заигра по-активно. Александър Тонев можеше и по-добре за завърши хубава атака, а Неделев едва не изравни от свободен удар - топката срещна напречната греда.

Малко след това "червените" на свой ред атакуваха отлично и Соу отчая "канарчетата". 

До края играчи на ЦСКА-София отправиха опасни удари, а тимът не позволи на "Ботев" да го притисне и застраши сериозно. И получи шанс за избегне пореден сезон без трофей.