Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов е наредил незабавно спиране на строителните дейности в Рила, в близост до Седемте рилски езера, съобщи "Дарик Нюз".

От вчера множество потребители в социалните мрежи се възмущават от багерите, които според управляващите Национален парк "Рила" се ползва за оформяне на пътеките там, където ръчният труд е твърде тежък.

Нямало да се строи нищо, не се изграждат дори нови пътеки, а се рехабилитират съществуващите и се осъществява борба с ерозията.

Въпреки това със специално писмо вицепремиерът Томислав Дончев ще разпореди до екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро да спрат дейностите, които са по проекта "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".

Иска се и незабавна проверка на всички законови разпоредби и екологични практики и стандарти. От МОСВ потвърдиха приемането на заповедта и Димитров нареди на ръководството на парка да прекрати всички дейности.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Една такава чакълеста пътечка

Една такава чакълеста пътечка нема да е никак лошо да се направи от Конярника до Челни връх, че една гадна кал ... налага се да чакаш края на юли да поизсъхне, че да тръгнеш към Черни връх по тоя маршрут. Не че и през калта не може, ама кефа се губи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.