ЦСКА-София още днес може да има нов старши треньор. Снощи тимът загуби драматично финала за Купата с дузпи срещу "Локомотив" (Пловдив) - отново остава без трофей, а в оставащите три кръга до края на сезона ще се бори за място в Лига Европа.

В първото интервю след двубоя - пред "Диема Спорт", Милош Крушчич не говори по темата, каза, че не се притеснява за поста си, че важен е отборът, а не той. Че ЦСКА-София се развива въпреки всичко.

Малко по-късно пред другите медии сърбинът заяви следното:

"Жал ми е за футболистите, те дадоха всичко от себе си. Аз поемам отговорност. Играчите много искаха да спечелят, бяха мотивирани. Ще разговарям с ръководството какво да предприемем. За доброто на отбора е да се направи голяма промяна. Трябва да направим възможното, за да спечелим място в Европа. Да, мога да си тръгна."

Последното бе по повод конкретен въпрос, който Крушчич получи.

Мениджърът на ЦСКА-София Стойчо Стоилов каза, че "тази вечер" (снощи, бел. ред.) собственикът Гриша Ганчев ще вземе решение и то ще бъде обявено днес.

Крушчич си тръгва от "Българска армия", единственият въпрос е кога - дали още днес или след края на сезона, независимо от това какво направи тимът през последните три срещи. От месеци се говори, че в ЦСКА-София се завръща Стамен Белчев. През пролетта той напусна "Арда" (Кърджали) и сега е свободен. Говори се дори, че е в течение на селекцията, която се прави.

Индиректна критика към Крушчич отправи капитанът Петър Занев.

"Не трябваше да допускаме да се стига до дузпи, заяви пред медиите Занев. - Играхме твърде предпазливо, трябваше да поемем повече рискове. През първото полувреме се увлякохме по стила на "Локомотив" с дълги изритани топки. През второто полувреме имахме добри атаки, но в крайна сметка не успяхме да отбележим. Както винаги, липсва ни завършващият пас или удар. Не можем да виним само нападателя (Али Соу, който пропусна дузпа, бел. ред.), оставихме го сам в предни позиции. Трябваше доста по-агресивни да бъдем. Футболът е игра на голове."

Той добави, че Соу плаче в съблекалнята. Защити съотборника си, но каза също, че таранът сам трябва да си помогне - по отношение на пропуските. Занев благодари на феновете, че винаги са зад отбора - дори рискувайки здравето си.

Само още един от футболистите на ЦСКА-София - Валентин Антов, говори пред медиите. Младият футболист каза, че дузпите не са били в плана на тима. Всички са разочаровани, но ще опитат да вземат трофей догодина. Проблемът е, че не си вкарваме положенията, а "Локомотив" игра добре, но нямаше удар във вратата, изтъкна Антов.