Специализираната прокуратура оповести данни за чат между П. Б. (без никакво съмнение - бизнесменът Пламен Бобоков) и контакт в неговия телефон, записан като PRezident - Rumen Radev. В публикуваното съобщение се говори за посредничество за евентуална среща с президента на Либерия Джордж Уеа. Дали става въпрос за президента Румен Радев - от обвинението не казват еднозначно. Само камекват, че става въпрос за лице с "имунитет". Изтрити са и отговорите от Radev до П. Б. В снимките мимоходом се появява и Desi Radeva - с намек за комуникация и с нея.

Това се случва на фона на показаните тази сутрин от самия Бобоков есемеси с лице, именувано в телефона му като B.Borisov.

Ето какво съобщи прокуратурата:

"Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет, от една страна, и обвиняемия П.Б. - от друга.

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори съгласно чл. 198 от НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!...... Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“

Горното се публикувало и "с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на националната телевизия" - заявяват от обвинението, като не се разбира какво наричат неверни твърдения. Но тази сутрин Бобоков заяви, че не е комуникирал с президента Румен Радев.

Пламен Бобоков e обвиняем заедно с брат си Атанас за участие в организирана престъпна група по разследването за незаконен внос и преработка на отпадъци от чужбина. Разговорите на Бобоков с различни хора, сред които президентският секретар Пламен Узунов и посланикът на България в Алжир Румен Петров, бяха разпространени от прокуратурата с уточнението, че се води разследване за търговия с влияние. По това разследване обаче до момента няма нито един обвинен. 

В разпространените до момента от прокуратурата разговори на Бобоков става дума за няколко казуса: обсъждане с Узунов на искано от затворник помилване, коментиране с Узунов и дипломат на арестувания либийски танкер "БАДР". Има и още няколко разговора с Узунов - за консултантски договор и посланици в Алжир и Нигерия, за искане на руски гражданин за гражданство, за криминална регистрация на либийски гражданин и проверка на номерата на луксозни автомобили, за решението на ВАС за либийския танкер.