"Локомотив" (Пловдив) и феновете му направиха шествие из Града под тепетата с Купата на България, спечелена миналата сряда с дузпи на финала срещу ЦСКА-София (5:3 след 0:0).

Парадът почна от стадиона в парка "Лаута". Водеше го емблематичният "Трабант" кабрио, боядисан в черно-бяло, на собственика на клуба Христо Крушарски. След триумфа на стадион "Васил Левски" в типичния си духовит стил той заяви, че този път ще ликува с отличието с три самолета, които бил закупил за случая.

Отзад тимът се возеше в открит автобус - с купата.

 

Купата е на познатото си място!

Публикувахте от Lokomotiv Plovdiv в Понеделник, 6 юли 2020 г.

 

 

Упражнението ще бъде повторено днес в 20:00ч. на терасата на Община Пловдив

Публикувахте от Lokomotiv Plovdiv в Неделя, 5 юли 2020 г.

 

Множеството стигна до общината в центъра на града, където кметът Здравко Димитров първо даде прием и връчи почетен плакет на Крушарски, а получи тениска с купата - такива играчите облякоха след финала. Присъстваше и най-голямото име в историята на "Локомотив" - Христо Бонев-Зума.

От терасата на кметството отборът показа трофея. Хиляди (излишно е да се споменава, че не се спазваха противоепидемични мерки, феновете бяха плътно един до друг) скандираха имената на Зума и треньора Бруно Акрапович.

Капитанът Димитър Илиев пък влезе в ролята на човека, който разпяваше публиката и подаваше репликите от популярното локомотивско стихотворение за катеричката рунтавелка, която се качила на табелка и написала с молив... "Локомотив".