При поредния си разпит днес за евентуално "престъпно сдружение с цел търговия с влияние" по-младият от братя Бобокови - Пламен, заяви, че е благодарен на премиера Борисов.

"Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз - не знам чий, за съжаление“, каза бизнесменът.

Борисов, който също ефектно бе извикан в сградата на Спецсъда и прокуратура, обяви по-рано днес по адрес на Бобоков, че "винаги съм считал, че е почтен човек".

В скандала вече бяха заплетни президентът Румен Радев, съветникът му Пламен Узунов, посланици, лидери на ГЕРБ от Русе и дори странният затворник Петър Ненов, който има присъда в Румъния, но е докаран у нас. Преди това е бил чест гост и съветник на конференции по сигурността на ДАНС и МВР, включително с участие на американския посланик.

Смята се, че Бобоков днес бе разпитан отново именно за контактите си с Ненов.

Попитан дали е получавал помощ от държавата за неговия бизнес, Бобоков категорично отговори: Не.

“Само и единствено по време на делегации - да се кажат две добри думи в чуждата администрация при чуждите президенти, премиери и т.н.”, заяви той.