Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1 и догодина ще кара отново за "Рено" - тимът, с който два пъти спечели титлата. Френският отбор официално потвърди новината, след като още преди близо два месеца се заговори, че ще привлече испанеца, който след дни ще навърши 39 г.

Тогава "Ферари" подписа с Карлос Сайнц-младши от "Макларън", а неговото място за следващия сезон заема Даниел Рикардо от "Рено". 

Фернандо Алонсо се отказа в края на 2018 г., но дори тогава допускаше, че може да се върне в надпреварата. Френският тим завърши на пето място при конструкторите през миналия сезон - с едно по-ниско спрямо предходната. Налагането на бюджетен таван за отборите във Формула 1 и отлагането на големите промени за 2022 г. дават надежди на "Рено" за по-добро класиране, опирайки се и на опита на Алонсо, който триумфира през 2005-2006 г.

Той вярва, че от 2022 г. най-комерсиалната автомобилна надпревара ще стане по-равностойна. Надява се и тогава да се състезава. Догодина Алонсо ще си партнира с Естебан Окон.

Фернандо Алонсо заяви, че няма притеснения за напредналата си възраст за Формула 1. Преди две седмици е направил няколко фитнес теста и е показал най-добрите резултати в кариерата си. Което му дава увереност и допълнителна мотивация.

След като се отказа от Ф1, Алонсо на два пъти спечели състезанието "24-те часа на Льо Ман". Тази година участва и в рали "Дакар". Целта му е да си осигури "Тройната корона" на автомобилните спортове - Гран При на Монако във Ф1, "Льо Ман" и "Инди 500". Засега само победа в последното състезание му липсва, но прави опити.

Ще пробва да покори най-голямата американска моторна надпревара и тази година - засега тя е отложена за август.