ГЕРБ свиква протест в защита на правителството. Мястото е пред Министерския съвет, а часът - 19 ч. Функционери на партията разпространяват следното съобщение публично в социалните мрежи. 

Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!

"Мутри, вън" е призивът, с който президентът Румен Радев завърши изказването си пред събралите се хора вчера пред президентството.

Случаят с акостирането на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и компания на брега до т.нар. летен сарай на Ахмед Доган и отблъскването им от гардове на НСО пък тази сутрин лично премиерът Бойко Борисов нарече "сценарий" и "сценка", а участниците нарече "артисти". Протестът в центъра на София вчера беше шарен политически, което бе интерпретирано от премиера като "всички са от едно котило", а още в четвъртък партийци пускаха хаштаг "синьо-червената мъгла" във фейсбук (сентенция, измислена от Жорж Ганчев през 90-те години - б.р.).

Бившият депутат от ГЕРБ, който сега води предаване по ТВ Европа - Антон Тодоров, призова във фейсбук:

Приятели, имаме нужда от Вашата сила и подкрепа. Довечера в 19:00 часа се събираме пред МС, за да подкрепим премиера, правителството и европейския път на България! Чакаме Ви там, дайте ни силата си!

По партийните организации на ГЕРБ в страната тече събиране на хора и осигуряване на транспорт. "Биволъ" разпространява и скрийншот на чат, в който се обяснява, че в 13 ч от Бургас ще тръват автобуси към София. Призовани са народни представители, общински съветници, местни координатори на партията да бъдат на място в София в защита на министър-председателя и правителството. На протеста ще се носят маски. 

Очаква се днес да продължат и протестите, които вчера поискаха оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.