Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Подкрепата от всевъзможни служби, подчинени на главния прокурор Иван Гешев, днес буквално залива сайта на държавното обвинение. Неизброимите декларации след поисканата оставка от президента Румен Радев и протестиращите в София включват писма на преданост от малки и големи места - София, Пловдив, Бургас, Видин, Варна, Оряхово, Кърджали и още, и още.

На фона на валящите отблизо и далеч спонтанни изблици на одобрение и вярност - вече познати от над 100-те писма при избора на Гешев - прави впечатление едно "отклонение".

То се вижда в оригинала в декларацията на Апелативна прокуратра - Бургас. В нея се казват очакваните неща: че "като държавен глава г-н Радев би трябвало да гради мостове между институциите...", че "през всичките тези години не е имало толкова тежък опит прокуратурата да бъде уязвена от български политик", и пр.

Подписите отдолу са както и подобава в подобна институция: най-отгоре административният ръководител и под него (спонтанно) се изреждат подписите на членовете на съответния колектив.

Любопитното е, че в декларацията на АП - Бургас се чете:

"Не мога да подпиша нdстоящото, тъй като президентът Р. Радев ми е роднина по сватовство."

Прокурор Емил Христов. Снимка "Флагман"

Вероятно се касае за прокурор Емил Христов - бивш апелативен на Бургас и изявен "опозиционер". Той бе спряган по медиите и дори обвиняем (безрезултатно) около скандала за търговия с влияние около покойния вече зам.-главен прокурор и член на ВСС Камен Ситнилски.

От Бургас е Десислава Радева - съпруга на президента Радев.

Иначе засега не се е чуло за друг подобен прецедент.

Коментари

Морския техникум

какви хора раждаше!
 's picture

Kovatz

Заблудих се!

Първоначално помислих, че се е намерил честен и свестен прокурор, със собствено мнение, но се оказа, че било сватовска работа....жалко!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.