Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че депутатът Александър Паунов ще напусне парламентарната група на левицата. Самият Паунов е потвърдил, че е имал разговори с Васил Божков, за каквито съобщи прокуратурата.

Нинова каза още, че БСП-София е излязла с декларация, в която се иска оставката на Иван Гешев като главен прокурор. Мотивът за това е нахлуването на прокуратурата в президентството.

Лидерката на БСП специално изтъкна, че Паунов не е член на партията, а е коалиционен партньор. Затова разговорът му с Божков не ангажирал БСП.

"Никой няма право да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси. Ръководството се събрахме, разговаряхме с Александър Паунов, той потвърди разговора. Още днес подава заявление за напускане на ПГ на "БСП за България", каза още Нинова.

Паунов няма да напусне парламента, а ще остане независим депутат

Тя допълни, че се надява да се подхожда по същия начин при разговорите на Божков с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Според нея целта на прокуратурата е да дискредитира протестите и да ги представи като организирани и платени.

"Ние смятаме, че те са справедливи и се вижда, че в тях има хора, които искрено и убедено искат промяната. Подкрепяме тези хора", заяви Нинова.

На въпрос дали БСП подкрепя исканията на протестиращите за оставка на правителството и на главния прокурор, Нинова заяви, че партията е заявила по двете позиция.

"По едното много отдавна. Оставката на правителството за този четиригодишен мандат поне десетки пъти сме я искали. По другото на градската конференция на БСП в София приехме декларация за оставката на г-н Гешев. Ние сме дали отговори на тези въпроси", каза Нинова.