ЦСКА-София привлече вратаря Димитър Евтимов, който е викан в А националния отбор, а има солиден опит и в младежкия. На официалния сайт на клуба се посочва, че стражът е преминал медицински преглед и от днес ще се включи в подготовката на тима за новия сезон, който започва на 7 август.

"Червените" имаха неволи на вратарския пост през изминалите месеци. Густаво Бусато не оправда очакванията, а Витаутас Черниаускас напуска.

Евтимов прекара девет сезона в Англия, като през 2011 г. подписа договор с двукратния европейски шампион "Нотингам Форест", но не успя да се наложи трайно в отбора, често беше преотстъпван на нискоразредни клубове от Лига 1 и Лига 2.

За последно Евтимов, който в България носеше екипа на "Чавдар" (Етрополе) в юношеските си години, защитаваше цветовете на "Бъртън Албиън" и "Акрингтън Стенли". През 2019 г. той достигна с "Бартън" до полуфинал за Купата на Лигата, където отстъпи пред "Манчестър Сити".

Пред клубния сайт на ЦСКА-София заявява, че от малък е привърженик на ЦСКА и за него е сбъдната мечта да заиграе в отбора.