Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не е достатъчно да сме по-добри от другите. Трябва да сме толкова добри, колкото искат хората. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев малко след като парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството.

"Години наред във вътрешнопартийни спорове, когато сме спорили, когато сме се карали, когато някой отвътре ни е упреквал, че не сме достатъчно добри, винаги сме излизали с универсалната реплика, която е оп-опасна - да, но сме по-добри от другите. Това не е достатъчно. Ние трябва да сме толкова добри, колкото искат хората", каза Дончев. 

И допълни:

"Вотът не мина, защото няма мотив от организация на предсрочни избори два месеца по-рано и защото правителството има да свърши още работа."

Според Дончев първата задача е преодоляване на здравните последици от коронавируса.

"Има огромни енергийни проекти, които трябва да бъдат завършени, и една голяма задача - създаване на организация за машинно гласуване. Това на първо място минава през допълнения на текстове в Изборния кодекс", каза още Дончев.

Той коментира и близо 29-те млрд. евро, които може България да получи от бюджета на ЕС за следващите 7 години, както и от фонда за справяне с кризата, предизвикана от пандемията (средствата по линия на фонда са разделени на грантове и заеми - б.р.).

"Тази нощ имаме сделка. Това е добра сделка за България, това е добра сделка за ЕС. Съюзът през тези тежки 4-5 дни доказа, че от него има смисъл за европейските граждани на всяка държава членка. Ние сме толкова свързани като икономики, че сепаративни мерки не биха свършили никаква работа", заяви Дончев.

България щяла да опита някои от проектите да стартират авансово с национално финансиране.

"В политиката не е най-важно да можеш да говориш. Най-важно е да можеш да слушаш. Мисля, че можем да слушаме и чуваме много добре. Демокрацията предполага да приемаш правото на по-голямата група да определя посоката. Демокрацията предполага да бъдеш толерантен към исканията и желанията на по-малката група. Затова демокрацията не е диктатура. Ние можем да слушаме и чуваме добре. Всеки ще бъде чут", заяви Дончев.

 За пореден път той потвърди, че ще има промени в кабинета, но това ще се реши в близките няколко дни.

Дончев се обяви за саниране на всички публични сгради, за навлизане на бизнеса в дигиталната ера и повече иновации. Вицепремиерът допълни, че темата за средствата от ЕС няма как да се обсъжда само на коалиционен съвет, а това трябва да стане с всички партии.

Социалният министър Деница Сачева специално изтъкна, че на България се отпускат с 1 млрд. евро повече в сравнение с предишния бюджетен период на ЕС. Според нея това нямало как да стане, ако държавата се управлява от мафията, както твърдят протестиращите.

"При намален общ бюджет на многогодишната финансова рамка България получава по-голямо финансиране с 1 млрд. Това не може да се случи в държава, в която средствата се харчат непрозрачно, в държава, в която има съмнение за тежка корупция, и в държава, която се управлява от мафията. Няма как да се увеличава бюджетът, ако няма доверие в това, което правим, и това, което се случва у нас. Няма мафия, може да има грешки", каза Сачева. 

И допълни, че България няма как да стане по-добро място за живеене с непрекъснати протести и призиви за оставка.

Коментари

ДПС > ГЕРБ + БСП

ТЕЦ Варна 50млн за 2 години на Ахмед без да е работил. Толкова сте добри. Докато ДПС, ГЕРБ и БСП са в парламента промяна няма да има.

хаха

Кои по-точно хора искат да сте добри, защото повечето май не ви искат.
Ray Garraty's picture
Ray Garraty
infidel

.

Бъдете така добри да си ходите
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

ма

ти си душица. Като един пастор в протестенска църква. Поучаваш, морализаторстваш, съветваш, успокояваш, обещаваш. Кому е нужна твоето нравоучение когато участваш в тази власт.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

На тези разглезени калпазани

На тези разглезени калпазани никой не може да угоди! Ще видите след няколко месеца или до година.

Страх и наглост

Това ги ръководи тези политически излишни "мъдреци".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.