Поради огромния интерес и разпродадените места на двете обявени дати за новия спектакъл на Димитрис Папайоану, One Dance Week ще представи спектакъла в още две вечери 

Тринадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц ще се случи от 13 май до 6 юни на 2021 г. Постоянно променящите се условия за използването на театрите (в момента до 30% от капацитета), както и цялостно влошаващата се картина с разпространението на вируса в страната доведоха до това тежко за нас решение.

Здравето на всички почитатели на съвременния танц, както и на артистите, поканени да участват в програмата на фестивала, е от първостепенно значение и не бихме желали да го подлагаме на риск.

Очаквайте и цялата програма на 13-ото издание на One Dance Week.

Най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану в Пловдив ще бъде представена на 13, 14, 15 и 16 май 2021-ва. Всички закупени билети за датите 3 и 4 септември 2020 г. важат без презаверка за датите 13 и 14 май 2021 г. Разпродадените места ни вдъхновиха да договорим още две допълнителни дати и така в програмата на фестивала за 2021-ва представянията на спектакъла на Папайоану стават общо 4. Билетите за 15 и 16 май са вече в мрежата на еPay.

Предвидената за май 2020 г. световна  премиера на дългоочаквания спектакъл на Димитрис Папайоану не се състоя заради световната пандемия и се очаква през декември в Атина. Българската публика отново ще е бъде една от първите в света, която ще има изключителната възможност да се докосне до новото произведение на един от най-значимите световни артисти в областта на съвременните изпълнителски изкуства.

Спектакълът „Грации“ на италианската хореографка Силвия Грибауди, който беше насрочен за 20 септември 2020 г. в Дома на културата “Борис Христов”, ще бъде представен на 6 юни 2021 година като част от 13-ото издание на One Dance Week.

Епидемичната  обстановка в страната и рестрикциите за провеждането на културни събития на закрито наложиха преместването на фестивала през май-юни 2021-ва. Всички закупени билети за спектакъла важат без презаверка за 6 юни 2021 г. Допълнителна информация ще намерите тук.

За огромно съжаление на организаторите европейската премиера на спектакъла „Писъкът на медузите“ на канадския хореограф Алън Лейк отпадна от програмата на 13-ото издание на One Dance Week. Причината е съвпадение между новите дати на фестивала през пролетта на 2021 г. и отдавна планираното турне на компанията в Мексико по същото време.

Всички, закупили билети за спектакъла на 27 септември в Дом на Културата “Борис Христов” в Пловдив, могат да върнат своите билети на касите на EasyPay в цялата страна, с краен срок 30 септември 2020 г., а допълнителна информация ще намерите тук.

Билети за спектаклите през май 2021 г. в Дома на културата “Борис Христов” вече можете да намерите на касите на EasyPay и онлайн от мрежата на EpayGo.

За повече информация следете www.onedanceweek.com.

* * *

13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay. One Dance Week се организира от фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ с подкрепата на “Пловдив 2019” и Министерството на културата на Република България.