"Лудогорец" официално обяви привличането на 25-годишния бразилски дефанзивен полузащитник Алекс Сантана от "Ботафого". Той беше договорен още преди седмици, но се чакаше финализиране на преминаването на бранителя Рафаел Форстър в "Ботафого" като част от сделката.

Това обясни директорът на "орлите" Георги Караманджуков преди дни. А трансферът на Сантана бе потвърден и от Кирил Домусчиев още по време на връчване на шампионската титла на "Лудогорец".

Тогава босът информира, че халфът е следен отдавна и е направен опит да бъде взет още през миналата година, но тогава за него са поискани пари, които не били по възможностите на "лудогорци". Сега обаче обстоятелствата се променили - заради пандемията.

Любопитно е, че треньор на "Ботафого", в който Сантана преминава през миналата година от "Интернасионал", е Пауло Аутуори, бивш наставник на българския шампион.

Алекс Сантана ще играе с номер 7 в "Лудогорец". Утре той ще бъде представен пред журналисти.

"Разград ми харесва. Чувстам се като у дома си. Намерих много приятели в отбора. Надявам се да помогна на "Лудогорец" да продължи с успехите в България и Европа", каза пред официалния сайт на клуба бразилецът, който е от шест дни в Разград и вече има няколко тренировки с тима.