Докато в парламента се вихреше скандал заради това, че премиерът Бойко Борисов не идва, за да представи новите социално-икономически мерки на правителството, довел до напускането на залата от БСП, самият Борисов отново караше прословутия си джип. Този път той бе на инспекция на строежа на т.нар. Балкански поток. Строежът продължава въпреки обявлението на САЩ, че налагат санкции на "Турски поток". Двата проекта са свързани, макар да са с различни имена.

Пасажерът в джипа този път бе шефът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

"Десетилетия наред се говореше, че България ще бъде диверсифицирана, ще може да получава американски, азерски, катарски, изрелски и всякакъв друг газ. Сега това е факт. Не бъдеще време, а факт. Във всички посоки се вижда българската газопреносна система. Трябва да видят българите какви огромни строежи се правят в момента", заяви Борисов.

И допълни:

"За да няма спекулации, да кажем, че ние си строим българската газова връзка." 

И допълни, че когато е готова газовата архитектура, през България ще може да минава всякакъв газ.

"Когато има аварии, имаме алтернативи за реверсия от всички посоки. Това е диверсификацията. Това е гаранция да не можем да останем без газ", каза Борисов.

Борисов изтъкна, че съвсем скоро земята над тръбата отново ще бъде готова за земеделие. И благодари специално на археолозите, които работят по трасето.